Ambers honungskyckling med syrlig ört- och yoghurtsås

1

Du behöver

  • 1 st kycklingfilé
  • 0,5 st hackad rödlök
  • 0,5 st tärnat äpple
  • 0,25 st röd paprika, tärnad
  • 3 msk honung
  • 1 dl färska örter, t ex persilja och basilika
  • 1 dl hönsbuljong (1 tärning)
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 2 msk olivolja
  • 200 gr färsk pasta

Gör så här

  1. Skär ett snitt längs med sidan på kycklingfilén så att du får en ordentlig ficka.
  2. Fräs rödlök, äpple och paprika i olivolja. Tillsätt honungen och rör om. Ställ in röran i kylen och låt stelna något.
  3. Bryn kycklingfilén och krydda med salt och peppar. Fyll den med honungsblandningen och tryck till så att den nästan sprängs. Ställ in i ugnen på 175 ° i cirka 15 minuter.
  4. Under tiden gör du såsen. Fräs hälften av örterna några sekunder i olivolja. Tillsätt hönsbuljongen och crème fraîche och låt småputtra i ett par minuter. Häll i matlagningsyoghurten och resten av örterna. Låt puttra 1-2 minuter. Smaksätt med salt och vitpeppar.
  5. Servera med nykokt pasta.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept