6 sätt att pimpa din hot dog i sommar

Johan Åkerberg tipsar om sex olika sätt att servera sin hot dog.

1. Choripan 

Färsk korv, ex Chorizo, Salsiccia, PPP
Baguette
Majonnäs
Chimichurri (recept hittar du här)
Tärnad plommontomat

Picka och grilla korven på utsidan och dela den på mitten så den sitter ihop och grilla insidan. Grilla insidan på baguetten. Bred lite majonnäs på insidan av baguetten och lägg i chorizon, toppa med chimichurri och tomat.

2. Kimchi dog 

Hot dog - valfri
Rimmat sidfläsk, skivat
Stort korvbröd
Hoisinsås
Gurkstav penslad med gochujang el. Sääm Jang
Kimchi-relish = finhackad kimchi
Skivad salladslök
Rostade sesamfrön (svart/vit)

Ta valfri hot dog och vira in den med rimmat sidfläsk, grilla till önskat resultat.
Grilla brödet lite och spruta sen lite hosinsås på insidan.
Lägg i korven och gurkstaven i bröd, toppa med relish, lök och sesamfrön

3. Spicy Arabic Chicken 

Kycklingkorv med habanero
Pitabröd – stort/platt
Stark och syrlig hummus med harissa (recept hittar du här)
Skivad avokado
Skivade tomater
Silverlökssallad med sumac
Inlagd pfefferoni, skivad

Grilla korven till önskat resultat och även pitabrödet lite snabbt.
Bred på hummus och lägg sen i lite avokado och tomater.
Lägg sen på korv, silverlökssalladen och om man vill ha lite extra hetta, skivad pfefferoni.
Rulla ihop till en tunn rulle och käka direkt. 

4. Texas BBQ

Jalapeño- och cheddarkorv
Stort korvbröd
Cheddarostskivor
North Carolina slaw (recept hittar du här)
Chopped beef
Färska jalapeños, skivade
BBQ-sås 

Grilla korven och bröden till önskat resultat.
Lägg i cheddarost i botten på bröd så det smälter in lite.
Lägg i lite slaw och sen korven, toppa med chopped beef, BBQ-sås och några skivor jalapeño.

5. Reuben Falu

Falukorv, skivad
Korvbröd
Svarta Sara – grovriven
Rysk dressing (recept hittar du här)
Karamelliserad lök(recept hittar du här)
Vitlöksfräst surkål (recept hittar du här)
Gurkrelish (recept hittar du här)

Grilla korv och bröd till önskat, toppa med lite ost.
Lägg dressing i botten på bröd och sen i med korvskivor, toppa med lök, surkål och relish.

6. Nori Asparagus

Sparris – vit eller grön
Bacon, skivad
Stort korvbröd
Noriark, 5 x 5 cm
KewPie majonnäs (QP)
Srirachasås
Korianderblad
Rostade sesamfrön med svartpeppar

Rulla in sparris i bacon, om du är vegetarian, strunta i bacon!
Grilla sparris tills de känns klara, grilla även bröd om så önskas.
Lägg sen i ett ark med nori och lite majonnäs innan du lägger i sparris.
Toppa med sriracha, koriander och sesamfrön.