I samarbete med Scan

5 Tips! Så får du barnen att äta mer grönsaker

Ibland är det förvånansvärt enkelt och ibland är det näst intill omöjligt. Här kommer 5 enkla tips hur du kan göra grönsakerna till någonting roligt!

1. Gör roliga figurer av maten

Testa lägga upp maten i form av roliga figurer eller djur. Gör en uggla av ris, paprika, tomat och gurka., Använd två skivor "Faluish" som stora ögon till ugglan. "Faluish" är en ny korv från Scan som består till hälften av rotfrukter och till hälften av Svensk Rapsgris. Bara det är ju ett enkelt knep!

2. Servera grönsaker innan maten

Servera lite grönsaker 10 minuter innan middagen medan du fortfarande pysslar med maten och när barnen är som hungrigast!

3. Gör snygga grönsaksspett

Ta hjälp av barnen och stansa ut grönsakerna med hjälp av pepparkaksformar och trä på spett. Använd olika färger och formar så ser det gott och roligt ut! Servera gärna tillsammans med detta smarriga recept: Falu Stroganoff

4. Bjud på något nytt

Presentera någon ny grönsak emellanåt. Gärna i samband med andra grönsaker som redan är populära hos barnen. Det finns mycket på grönsakshyllan idag. Kolla efter någon rolig form eller färg, som romanesco eller lila morötter.

5. Köp produkter med både kött och grönt i ett!

Idag finns flera produkter på marknaden som blandar ut kötthalten med grönsaker och rotfrukter. 

Till exempel Scans senaste nyhet "Faluish" som består av 49% Svensk Rapsgris och 47% rotfrukter. Smidigt va!​