3 goda desserter med en oväntad ingrediens!
Vill du upptäcka nya smaker så våga testa olivolja i din dessert! Använd en lite finare olivolja i dessa recept och ladda för att slå dina middagsgäster med häpnad. Kolla bara:
Fattiga riddare deluxe
Chokladtartine med olivolja och havssalt...bara smaka på namnet! Även efterrättsskeptikern borde gå igång på denna smakexplosion som dessutom är enkel att göra: len chokladcréme, sockerstekt surdegsbröd och lite flingsalt på toppen. En fullträff från Danyel Couets kokbok Mina smaker från Provence
Maffig chokladkaka med olivolja
Rårivna rödbetor, olivolja och lönnsirap lyfter chokladsmaken i den här underbart saftiga kakan. Lyxig nog att servera efter en middag men också grym till fikat såklart! Se fler spännande recept från populära Green Kitchen Stories
Teas goda olivoljeglass
Glass med olivolja, javisst! Kombinerat med chokladcremeux och surdegsflarn är det här är ett avancerat recept för den som verkligen vill briljera i köket. (Psst...Om du inte vill baka surdegsbröd från grunden som Tea så köp ett färdigt bröd).