3 biskvier på Hannas vis

3 biskvier på Hannas vis
Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Tre varianter på biskvier, en med vit chokladtryffel och basilika, en med likörspetsad smörkräm samt en med rostad kokos.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar

18 oktober 2016
Visa mer

Du behöver

Bottnar

  • 300 g mandelmassa
  • 90 g strösocker (1 dl)
  • 2 äggvitor

Smörkräm

  • 200 g smör
  • 180 g florsocker (3 dl)
  • 2 äggulor
  • 10 g vaniljsocker (2 tsk)

Smaksättning 1

  • 35 g kokos (1 dl)
  • 200 g mjölkchoklad

Smaksättning 2

  • 1-2 tsk likör (ex. xante, amaretto )
  • 200 g mörk choklad

Smaksättning 3

  • 300 g vit choklad
  • 100 g vispgrädde (1 dl)
  • 7-8 blad basilika, finhackade

Gör så här

  1. Botten
    Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  2. Riv mandelmassan och rör ihop den med äggvitan och sockret till en jämn smet.
  3. Fyll smeten i en spritspåse och spritsa ut små kakor ca 3 cm i diameter på en bakplåtsklädd plåt.
  4. Grädda kakorna ca 12-15 minuter. Låt kakorna svalna.
  5. Smörkräm
    Vispa ihop rumsvarmt smör, florsocker, vaniljsocker och äggula till en fluffig smet.
  6. Dela smeten i 2 skålar.
  7. Smaksättning 1
    Rosta kokos i stekjärn och låt svalna. Blanda ner kokosen i en av skålarna med smörkräm.
  8. Bred ut smörkrämen toppigt på kakornas undersida. Låt de stå kallt tills krämen stelnat.
  9. Smält mjölkchoklad och doppa kakorna i chokladen. Strö över kokos.
  10. Smaksättning 2
    Tillsätt valfri likör i den andra skålen med smörkräm.
  11. Bred smörkrämen toppigt på kakornas undersida. Låt stå kallt till krämen stelnat.
  12. Smält den mörka chokladen och doppa kakorna. Låt chokladen stela och spritsa därefter med den ljusa överblivna chokladen. (Ev den vita chokladen).
  13. Smaksättning 3
    Hacka 100 g vit choklad fint. Koka upp grädden i en kastrull och slå över chokladen, rör till en jämn smet. Blanda i basilikan.
  14. Ställ i kyl och låt stelna, ca en timme. Bred chokladtryffeln toppigt på kakornas undersida.
  15. Smält 200 g vit choklad och doppa kakorna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept