Sju magiska lager

50 min
12 bars
Sju magiska lager
Foto: Niki Norberg
Från #Bakboken

Superenkel kaka med äpplen, kondenserad mjölk, kaksmulor och Werther's Original.
"Det kan inte bli lättare att baka en kaka än att bara lägga ingredienserna på varandra i en form och baka av. Det bästa är att denna lilla rackare verkligen är helt magisk." /Alexandra

Pröva att använda bara digestivekex, byta ut äpplen mot päron eller använda havregryn istället för nötter. Det viktiga är att behålla den kondenserade mjölken och karamellerna, för de binder ihop kakan. Om du inte hittar chokladknappar går det bra med hackad choklad istället.

2 december 2014
Visa mer
50 min
12 bars

Du behöver

  • 4 digestivekex, (50 g)
  • 12 mariekex, (50 g)
  • 8 mördegskakor, (50 g)
  • 50 g smält smör
  • 150 g hackade kolor, Werther’s Original
  • 2 äpplen, skalade och skurna i 0,5 cm stora bitar
  • 1 tsk kanel
  • 75 g chocolate chips
  • 1 dl kokosflingor
  • 100 g macadamianötter, hackade (eller andra hackade nötter)
  • 0,5 burk kondenserad mjölk, (240 g)

Gör så här

  1. Mixa kex och kakor. Häll ner smöret i smulet, fortsätt att mixa tills det börjar likna en deg.
  2. Klä en form, 20 x 20 cm, med bakplåtspapper, gärna med en bit ovanför kanten om du inte har med löstagbar kant.
  3. Tryck ut smulet jämnt i botten av formen. Strö kolakaramellerna över botten.
  4. Vänd äppelbitarna i kanelen. Strö ut ett jämnt lager av först chocolate chips, sedan kokos, äppelbitar och slutligen nötter i formen.
  5. Ringla den kondenserade mjölken över alltihop.
  6. Grädda längst ner i ugnen i 35–40 minuter. Låt kakan svalna helt i formen innan du tar upp den och skär den i bitar.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept